lördag, maj 20, 2006

United 93 (2006)

Regi: Paul Greengrass
Typ: Science fiction

Filmen handlar om det fjärde flygplanet som kapade 11 september 2001, det som inte nådde sitt mål. Filmen är en dramatisering om vad möjligtvis hände ombord på flygplanet. Den är gjord på en dokumentäraktig sätt nästan, inga riktiga stora filmstjärnor användes för den ”verklighetskänslan” som skulle förmedlas i filmen. Annars vet jag med 100% säkerhet att det brann i röven på Harrison Ford för att han ville spela hjälten i filmen.

Varje passagerare hade en nyfödd unge hemma, varje pappa tog samma flyg och alla fruar (och nyblivna mammor i ett) satt hemma väntande. Varje passagerare ringde hem MINST en gång under flygtiden, vissa pratade med sina anhöriga under hela flygresan utan att "terroristerna" ingrep på något sätt eller ens yttrade sig om saken. Passagerarna pratade i mobil framför deras ögon och "terroristerna" bara stod och tittade på.

I slutet ser man Arne Hägerfors flyga i sitt privata flygplan då United 93 flyger 10 meter från honom. Vilket skämt till film, ifs. med tanke på att hela den här händelsen är ett skämt så kanske det inte var så konstigt ändå. 1 av 5

Inga kommentarer: